Arkitektur

Første arkitektoniske applikasjon av 3D-utskrift hevdet | teknologi

Første arkitektoniske applikasjon av 3D-utskrift hevdet | teknologi
Anonim

Den britiske arkitekten hevder "første arkitektoniske applikasjon" av 3D-utskrift

Nyheter: Den britiske arkitekten Adrian Priestman hevder å ha designet og installert de første 3D-trykte komponentene som ble godkjent for bruk i byggebransjen.

"Dette er virkelig den første arkitektoniske bruken av 3D nylon sintret teknologi, " sa Priestman til Dezeen, med henvisning til et dekorativt skjede han utviklet for en baldakin på taket i den renoverte 6 Bevis Marks kontorbygningen i sentrum av London. "Det er arkitektonisk så langt det har vært gjennom en godkjenningsprosess og prøvd og testet og faktisk installert i et bygg. Det er et godkjent produkt for bruk i byggebransjen."

Innhyllingsramme

På spørsmål om det er noen andre 3D-trykte bygningskomponenter som for øyeblikket er godkjent for bruk i byggebransjen, sa Priestman: "Ikke det er jeg klar over. Hvis du går til kontorene til en stor arkitekt som Foster + Partners, har de fått sine egen 3D-utskriftsmaskin, men de bruker faktisk ikke materialet til å utføre en funksjon i en bygning; de bruker det som et modelleringsverktøy. "

Mens mange studioer har eksperimentert med 3D-utskrift arkitektoniske strukturer og til og med jobbet mot å trykke hele hus, mener Priestman at han er den første virkelige arkitektoniske bruken av 3D-utskrift fordi den er godkjent for bruk av et stort byggefirma. "Det kan være noen som har gjort en installasjon, men dette er en bygningskomponent som må stå i femten eller tjue år; så lenge alt som er berettiget på bygningen, " sa han.

Daigram viser hylse og stål på plass

De 3D-trykte mantlene ble designet for å omgi en serie komplekse skjøter mellom søyler og en armbane som støtter kalesjen EFTE plasttak. Komponentene ble utsatt for streng miljøprøving før de ble inkludert i garantien for taket av EFTE-spesialisten Vector Foiltec, som var ansvarlig for installasjonen av kalesjen.

Arkitekten ble involvert i prosjektet som konsulent etter at Vector Foiltec bestemte seg for at støpte stålknuter som normalt brukes i dette scenariet ikke ville oppfylle de praktiske eller estetiske kravene til dette prosjektet. "De er ikke hundre prosent nøyaktige, og du kan se prosessen som er igjen på ansiktet til stålet, " forklarte Priestman.

Eksplodert diagram som viser hylse og stål

Foringsrørene han designet svarer til den enkelte karakters individuelle natur og ble modellert ved hjelp av 3D-programvare. De ble deretter trykt i seksjoner ved bruk av en selektiv lasersintringsprosess og brukt for å dekke de stygge skjøtene. "Det er en rent dekorativ finish som gjør at stålet ser ut som om det er en støpt knutepunkt, men faktisk er det ikke det, " sa Priestman. "Så hvis hylsen falt av stålverket, vil den fortsatt stå stående."

For å bevise for byggherren og byggentreprenøren, Skanska, at delene var egnet for denne applikasjonen, tok Priestman prøver til et akselerert testanlegg. "Vi fikk testet den i 1000 mil per time vind i vind i 2000 timer, ekstremvær testet, " sa han. "Når jeg hadde gjort det, ble produktet godkjent av de store entreprenørene for bygningen."

Arkitekten sier at han nå jobber med Skanskas innovasjonsteam om andre potensielle bruksområder for 3D-utskrift i byggenæringen. "Jeg presser på nå for å finne steder å bruke [3D-utskrift]. Det kommer til å bli drevet fra et teknisk synspunkt, " la Priestman til. "Hvor store kan vi gå? Hvor mye av et strukturelt element er det? La oss begynne å sette det i det bygde miljøet."