Anonim

KAPKAR / BB-N34 av Frank Havermans

Dette knallrøde tårnet som lignet på hodet og nakken til et monster ble konstruert av den nederlandske designeren Frank Havermans som fyrtårn for en brannstasjon i en liten nederlandsk by.

Over og øverst: fotografering er av Rene de Wit

Med en høyde på nesten fem meter, står det sammenkoblede ståltårnet på en gresskledd haug utenfor brannstasjonen i Borger og ble designet av Frank Havermans for å trekke oppmerksomhet til bygningen - en glassstruktur av det nederlandske studio AAS Architects på et veikryss utenfor sentrum.

"KAPKAR / BB-N34 er et slags fremmed utseende, " sa designeren. "Det tiltrekker folks oppmerksomhet, men reiser også spørsmål."

Tårnets kropp er malt rød for å matche fargene på brannbilene, pluss at et stort rødt lys er plassert inne i den øvre delen og lyser ut mot veien.

"Jeg designet en brannlampe som fungerer som et våkent øye foran bygningen, nær veiene og rundkjøringen, " sa Havermans.

Metallplate og -rør gir strukturen en maskinlignende estetikk, beregnet på å referere til utstyret som brukes av brannmennene.

Frank Havermans driver et arkitekt-, design- og kunststudio i Nederland. Tidligere prosjekter inkluderer en senket betongpaviljong som ble støpt mot trebark.

Andre uhyrlige strukturer å ha på Dezeen inkluderer offentlige toaletter formet som hodeløse dinosaurer og en robot blekksprut.

Her er mer informasjon fra Studio Frank Havermans:

KAPKAR / BB-N34 fyr

Brannvesenet i byen Borger har siden flere år bor i en ny brannstasjon, som strategisk erstattes fra sentrum av landsbyen til et sted i veikrysset til de lokale motorveiene N34 og N374. Her kan du velge riktig retning mot ulykken effektivt. Nybygget (AAS Architects) er en elementær boks, som er organisert på en enkel og effektiv måte. Tjenesteinngangene er steder på lavere nivå ved en inngjerdet gårdsplass. Alle serviceplasser er plassert under bakkenivå. Gjennom dette blir all oppmerksomhet rettet mot de fine brannbilene som er utsatt på høyere nivå i en slags vindusboks. Bygningen har også noe anonymt, og fordi det er en frivillig brannvesen er det ikke mye menneskelig aktivitet. Og hvis det er aktivitet, skjer det oftest ute av syne ved den inngjerdede gårdsplassen. Fra den "såkalte" landemerkefunksjonsbygningen i visjonen min er ingen tvil, og det er egentlig ikke nødvendig, det er en beskjeden brannstasjon i en liten landsby. Men den kan bruke litt ekstra oppmerksomhet som markerer brannstasjonen og folk som melder seg frivillig. Brannmenn ønsker også det og spurte tydelig om det. For dette designet jeg en brannlampe som fungerer som et våkent øye foran bygningen nær veiene og rundkjøringen. KAPKAR / BB-N34 er en slags et fremmed utseende som er plassert på en to meter høy ellipseformet høyde. Det tiltrekker folk oppmerksomhet, men reiser også spørsmål. Fra alle sider på provinsens motorvei kan du se det tydelig. Det ser ikke ut som noe kjent og på den annen side passer perfekt til omgivelsene på en naturlig måte. Det ser ut som at brannvesenet kjøpte et nytt instrument. Hva er funksjonen til denne nye enheten? Disse spørsmålene reiser seg når folk passerer stasjonen.

Nettstedsplan - klikk for større bilde