Arkitektur

Gae Aulenti (1927-2012)

Gae Aulenti (1927-2012)
Anonim

Gae Aulenti 1927-2012

Nyheter: Den italienske arkitekten og designeren Gae Aulenti, mest kjent for interiøret i Paris kunstgalleri Musée d'Orsay, er død i en alder av 84 år.

Aulenti utdannet seg til arkitekt i Milano, men designet i løpet av sin karriere også møbler, utstillinger, belysning og scenografi. Etter endt utdanning begynte hun i staben på designmagasinet Casabella som kunstleder og underviste også i arkitektur i Milano og Venezia.

Fra 1960-tallet og utover designet hun en rekke brikker for italienske møbelmerker, inkludert La Rinascente, Zanotta og FontanaArte.

Aulentis design for Musée d'Orsay på 1980-tallet fører til mange andre gallerikommisjoner, inkludert et rom for Nasjonalt museum for moderne kunst i Centre Pompidou i Paris, restaureringen av Palazzo Grassi i Venezia, det asiatiske kunstmuseet i San Francisco og Museu Nacional d'Art de Catalunya i Barcelona.

Arkitekten hadde lidd av en lang sykdom og gikk bort hjemme i Milan sitt 31. oktober.