Anonim

AE + Y mobiltelefon av Yves Behar for Æsir

San Francisco-designer Yves Behar har designet innvielsesproduktet fra det nye danske mobiltelefonmerket Æsir.

Designet reagerer mot trenden for smarttelefoner og har forskjøvet firkantede knapper.

Designet ble kalt AE + Y, og er det første i Æsirs serie med samarbeid med utvalgte designere.

Det København-baserte merket ble grunnlagt av Thomas Møller Jensen med Jens Martin Skibsted og Mathias Rajani.

AE + Y-telefonen kommer i gull eller rustfritt stål og koster mer enn € 7000.

Her er noen flere detaljer fra Æsir:

AE + Y mobiltelefonen av Æsir og Yves Béhar

Danske selskapet tar mobiltelefondesign til neste nivå

Æsir, et nytt København-basert, designfokusert mobiltelefonselskap, utfordrer noen av verdens ledende designere til å ta ny tanke på mobiltelefondesign. Dens første telefon, AE + Y, opprettet av Yves Béhar, lanseres våren 2011 etterfulgt av pågående samarbeid med et spekter av visjonære designere som vil se ytterligere Æsir-utgaver introdusert.

Den danske gründeren, Thomas Møller Jensen, grunnla Æsir i 2007 etter å ha lest en avisartikkel som stilte spørsmål ved hvorfor ingen hadde lyktes med å bringe sterk industriell design til markedet for mobiltelefoner. Bevæpnet med en takknemlighet for design, en interesse for teknologi og en gründerånd, satte Jensen ut for å adressere tomrommet.

Det resulterende selskapet Æsir Copenhagen, oppgaver individuelt utvalgte designere for å revurdere mobiltelefondesign. Æsir samler deretter et skreddersydd team av teknikere, ingeniører, håndverkere og materialspesialister for å bringe hver design til live, i noen tilfeller ved å bruke teknikker som ikke før har blitt brukt til fremstilling av mobiltelefoner.

Ordet Æsir, et nordisk begrep, beskriver den kollektive gruppen av prinsets guder i norrøn mytologi, hver med sine individuelle styrker og egenskaper. På omtrent samme måte er Æsir selskapet etablert av en gruppe danske designentusiaster, som setter sammen et mangfoldig team av eksperter som besitter de spesialiserte ferdighetene som kreves for å bygge hver Æsir-utgave.

"Æsir ber designeren om å designe mobiltelefonen de vil se på markedsplassen og deretter finne de mest spesialiserte ekspertene rundt om i verden som deler våre verdier og setter pris på vår kuraterte tilnærming til å jobbe med oss. Vi har laget en ny visuell, lyd og taktil verden for forbrukere. Det har vært hardt arbeid, men veldig givende, sier Thomas Møller Jensen.

Multi-prisvinnende industridesigner Yves Béhar er den første designeren som samarbeidet med Æsir og har opprettet AE + Y-telefonen. Yves er rektor og grunnlegger av fuseproject, det San Francisco og New York-baserte integrerte designbyrået, som i over 10 år har blitt verdenskjent for å skyve grensene for teknologi og design, og dets spillendrende prosjekter i områder så forskjellige som teknologi, møbler, sport, livsstil og mote. Dette er den første mobiltelefonen Yves har designet.

Yves forklarer AE + Y og sier: "Med Æsir-telefonen ønsket jeg å vise et alternativ til havet av smarttelefoner og deres flust av funksjoner. I en tid der industrien ser ut til å tro at telefoner ikke er for å snakke lenger, Jeg ønsket å fokusere på ideen om stemme, klarhet og enkelhet. ”

Yves legger til: "Den sentrale grunnsetningen bak AE + Y er å bokstavelig talt 'lage' de visuelle detaljene, lage den funksjonelle taktiliteten og lage brukergrensesnittet. Dette oppløsningsnivået for hvert berøringspunkt ble oppnådd med en europeisk-sentrisk tilnærming til produksjon, montering og design, samarbeid med de beste produsentene i Sveits, Frankrike og Nederland. AE + Y forkjemper ideen om håndverk i en tid som er besatt av mer og gjør fjorårets produkter foreldede. I stedet foreslår vi bedre og lang- varer som vårt startkriterium. ”AE + Y selges våren 2011. Den vil bli produsert i et begrenset volum og vil koste oppover 7000 euro.

Jensen sier om utformingen av AE + Y: "Vi valgte Yves ut fra hans forståelse av teknologi, hans humanistiske tilnærming og hans vekt på historiefortelling gjennom design. + YvesBéhar reflekterer harmonien Yves slår mellom et fokus på brukeropplevelsen og applikasjonen med høye standarder for håndverk. Yves har drevet oss til å skape noe vakkert nytt. ”

Og AE + Y er virkelig ny og vakker. Metallarbeidet, i gull eller rustfritt stål, er laget av franske og sveitsiske spesialister som har arbeidet med komplekse komponenter for noen av verdens mest etterspurte luksuriøse klokker. Deres enestående ekspertise innen fremstilling av mikroverktøy kombinert med en betydelig mengde håndmontering var avgjørende for å levere det ekstremt høye presisjonsnivået som kreves for at alle metalltastene skal kunne stilles perfekt.

På samme måte er safirkrystallskjermen med det patenterte, ultra-elastiske belegget utviklet for å produsere en skjerm med høyeste klarhet selv i direkte sollys. Det nederlandske-laget keramiske foringsrøret er spesielt laget for AE + Y for å gi en meget slitesterk, ripebestandig, høyglanset finish. Det sømløse grensesnittet mellom safirkrystallskjermen og det keramiske foringsrøret er det første i sitt slag og utnytter og innoverer teknikker som brukes i den sveitsiske urmakeriindustrien. Hvert håndsett blir samlet og ferdig i Frankrike.

Lydkammeret i AE + Y-telefonen er spesialdesignet for overlegen stemme og akustisk ytelse med autentisitet og skarp klarhet. Med ringetoner spesielt bestilt av 'master of theright bass', den dansk-vietnamesiske musikeren Chris Minh Doky, leverer AE + Y-lyden en helt ny opplevelse.

Nesten fra begynnelsen av har Æsir jobbet tett med Keep, et London-basert merkeutviklings- og markedsføringsbyrå som jobber med selskaper i verdener innen kunst, design og luksus. Æsir har også jobbet med London-baserte Tom Hingston Studio, som har utviklet en tilpasset font og utvalg av skreddersydde ikoner som vil bli brukt over hele Æsir-merket.

AE + Y setter standarden for fremtidige Æsir-utgaver, som vil se selskapet samarbeide med flere tankevekkende designere for ytterligere å utforske design og produksjonsteknikker for mobiltelefoner.

Thomas Møller Jensen konkluderer, "Utfordringen var å skape noe som er nytt i bransjen; noe som vil bli brukt og glede av eierne i årene som kommer, og noe som får folk til å tenke annerledes om telefonene og telefondesignen. AE + Y møter den utfordringen, og vi er alle veldig glade for resultatet. ”

Se også:

Miljøvennlig telefon for Nokia
av Daizi Zheng
Etre Touchy
av Etre
Punkt. DP 01 av
Jasper Morrison