Anonim

Yohji Yamamoto på V&A

En utstilling av arbeid av den japanske motedesigneren Yohji Yamamoto har åpnet på V&A-museet i London.

Mer enn 80 plagg fra de siste 30 årene vises på mannequiner blant V&As samlinger av malerier, keramikk og skulpturer.

Hovedutstillingen inkluderer en tidslinje med filmer som viser utdrag fra Yamamotos moteshow, filmer og forestillinger.

Utstillingen fortsetter til 10. juli 2011.

Fotografier er V & A-bilder med copyright.

Her er noen flere detaljer fra V&A:

Yohji Yamamoto

12. mars - 10. juli 2011

Denne våren åpner V&A den første britiske separatutstillingen som feirer livet og arbeidet til Yohji Yamamoto, en av verdens mest innflytelsesrike og gåtefulle motedesignere. Dette installasjonsbaserte retrospektivet, som finner sted 30 år etter sin Paris-debut, vil inneholde over 80 plagg som spenner over Yamamotos karriere. Utstillingen skal utforske arbeidet til en designer som har utfordret, provosert og inspirert moteverdenen.

Yamamotos visjonære design vil bli utstilt på mannequiner blant skattene til V&A. Plassert i skjulte hjørner av museet,

silhuettene vil skape en direkte dialog mellom Yamamotos arbeid og de forskjellige mellomrommene de vises i. Gjenstander blir funnet på British Galleries Landing, i Norfolk House Music Room og ser ut mot John Madejski Garden fra en alkove i Hintze Sculpture Galleries. Andre verk vil bli lokalisert i Paintings Gallery, blant museets keramikksamlinger og i Tapestry Gallery.

Utstillingen vil bli designet av Yamamotos mangeårige samarbeidspartner, scenograf og lysdesigner Masao Nihei. Hovedutstillingsrommet vil se over 60 plagg fra Yamamotos dameklær og herreklær-samlinger akkompagnert av en tidslinje for blandede medier som viser utdrag fra hans moteshow, filmer og forestillinger, grafisk materiale og utvalgte fotografier som vil kontekstualisere karrieren. Etter Yamamotos tidligere separatutstillinger i Florence Correspondences (2005), Paris Juste des Vêtements (2005) og Antwerp Dream Shop (2006), vil dette britiske retrospektivet stille ut gjenstander fra kolleksjonene for herreklær for første gang.

Yohji Yamamoto ble født i Tokyo i 1943 og studerte ved Keio University og deretter Bunka Fashion College. I 1972 opprettet han sitt eget selskap Y's Incorporated. Fra starten av karrieren ble Yamamotos arbeid kjent for å utfordre motekonvensjonene. De asymmetriske snittene og tilsynelatende lite flatterende kurvene i det tidlige arbeidet hans motsatte de tettmonterte stilene til catwalks, og han har nektet tradisjonelle mote-normer siden den gang.

Yamamotos design har omskrevet forestillinger om skjønnhet i mote, og den lekne androgynien i hans arbeider skaper nye former for kjønnsidentitet. Hans kolleksjoner er anerkjent for å undergrave stereotypier av kjønn og har omtalt kvinner som har klær som tradisjonelt er forbundet med herreklær. Inkludert i utstillingen vil herreklær fra høst / vinter 1998-sesongen være kjent som kvinner.

Yamamotos stoffer er sentrale i designutøvelsen og er et varemerke for hans arbeid. Støtter håndverkere i og rundt Kyoto, og tekstilene hans er skapt for spesifikasjon, ofte ved bruk av tradisjonell japansk farging og broderingsteknikker som Shibori og Yu-zen. Utvalget av utstillingsverk vil gi besøkende muligheten til å studere eksempler på Yamamotos anvendelse av tradisjonelle japanske teknikker.

Utstillingen vil også registrere bredden i noen av Yamamotos viktige samarbeid oppnådd gjennom karrieren. Partnerskap med motefotograf Nick Knight, grafisk designer Peter Saville, kunstregissør Marc Ascoli og M / M (Paris), koreograf Pina Bausch og filmskapere Takeshi Kitano og Wim Wenders blant mange andre, vil bli representert med en tidslinje for blandede medier i hovedtrekk utstillingsplass, og vil demonstrere en viktig, kreativ dialog som strømmer gjennom hans arbeid. Når det gjelder katalogene og ikoniske bildene de produserte for Yohji Yamamoto på slutten av 1980-tallet, vil Peter Saville illustrere utstillingsidentiteten, publisiteten og katalogen som jobber med Nick Knight for å lage bilder og YES Studio på grafisk design.

Som en del av retrospektivet strekker Yamamotos arbeid seg videre over London med utstillinger på Wapping Project-nettsteder, både på Bankside (11. mars til 14. mai 2011) og Wapping (11. mars til 10. juli 2011).

Se også:

Future Beauty kl
Barbican
V&A Exhibition Road
prosjektkortliste
Mer mote
på Dezeen