Arkitektur

Heygate Abstrakt av Simon Kennedy | Dezeen

Heygate Abstrakt av Simon Kennedy | Dezeen
Anonim

Heygate Abstrakt av Simon Kennedy

Bartlett-foreleser og fotograf Simon Kennedy har sendt oss sine fotografier av et øde hus i Sør-London i påvente av riving.

Fotografiene fokuserer på fellesområdene i og rundt den nedslitte eiendommen og ble stilt ut på Bartlett School of Architecture i forrige måned.

Bildene er © Simon Kennedy.

Se alle våre fotografihistorier »

Her er litt mer informasjon fra arkitekturhistoriker Ben Campkin:

Heygate Estate i Sør-London sto ferdig i 1974. Boet står nå tomt og venter på riving.

635 x 508: Heygate Abstracted er en fotografisk installasjon, et resultat av mange besøk i eiendommen gjennom 2010. Et kamera i stort format ble brukt til å fotografere og fotografere spesifikke visninger og lokasjoner rundt de offentlige områdene av godset. Rommene i fotografiene ble deretter analysert og forsterket. "

"Det er en annen modernisme som er verdt å redde fra historiens søppelkasse og arvenes blidhet. . . [T] Han forlot modernismer fra det 20. århundre fortsetter å være nyttig: en potensiell indeks av ideer, vellykket eller mislykket, prøvd, uprøvd eller ødelagt på rattet til markedet eller staten. Selv i deres ødeleggende tilstand kan de fortsatt tilby en følelse av muligheter som flere tiår med å bli fortalt at 'There is No Alternative' nesten har slått ut av oss. '[Owen Hatherley, Militant Modernism, Winchest and Washington, Zero Books, 2008, s. 1. 3.]

Heygate abstrakt

Simon Kennedys bilder av Heygate Estate anmoder oss om ikke å tenke på modernismens fiasko, men mislykketheten av modernismens fiasko, og mulighetene for å gjenvinne en modus for utopisk urban tenking. På den måten gir de en visuell utdypning av et fremtredende tema i samtidsarkitektdebatt.

I en tid med akutt mangel på rimelige boliger, får fotografiene spørsmål ved gyldigheten av vedtaket fra Southwark Council om å rive disse bygningene - er de vesentlig og uopprettelig en fiasko?

I deres guide til arkitekturen i Sør-London strever Bridget Cherry og Nikolaus Pevsner for å gi mening om eiendommen, bygget mellom 1968 og 1974. Klart imponert over den visuelle effekten av platene og den gigantiske sosiale ambisjonen i London bydel av Southwark Architects ' ordningen, kategoriserer de også Heygate som et av 'de mest beryktede produktene fra industrialisert bygning'. [Bridget Cherry og Nikolaus Pevsner, The Buildings of England. London 2: South, London, Penguin Books, 1983/2001, s. 562.]

Få lokalbefolkninger i London har blitt så knyttet til etterkrigstidens 'modernisme i ruiner' som Elefanten og slottet, et nabolag som lenge er stigmatisert gjennom en ikonografi av materiell og sosial 'blight' og 'brutalitet', et midtkors med et stort råd boliger, hvor den fysiske forverringen vitner om at den for det meste ble forbigått, sammen med områdets innbyggere, av rikdommen som sirkulerer i sent-moderne London.

Kennedys fotografier fremhever konsekvensene av den smertefullt uttømte, om ikke evigvarende, moderne "fornyelses" -prosess som har forlatt hjem og butikker påfallende ledige i årevis.

De viser et urbant landskap med kvasi-ruiner, attraktivt for fotografer og journalister gjennom opptoget 'synke', for å bruke begrepet Tony Blair som problematisk ble brukt til Heygates søster Aylesbury Estate, PR-fødested for regjeringen i New Labour.

Kennedys blikk, som er utdannet som arkitekt, fikser de formelle egenskapene til eiendommens eksteriør og offentlige rom, og valgte arkitektoniske øyeblikk, abstraherer utsikt og forhøyninger, i en prosess som skiller disse bygningene fra deres omstridte historie og enhver følelse av hjemlig liv.

Resultatet er at bildene fanger noe av essensen i de originale tegningene. Likevel er en luft av patos gjennomsyret, tomhet er det slående trekket i denne katalogen med tiltenkte sosiale rom.

Disse egenskapene har særlig resonans nå, selvfølgelig, i en tid med akselerert statlig tilbaketrekning fra boligforsyningen, og endringer i boligfordelspolitikken som vil tvinge de med lavinntekt mot byens periferi.

© Ben Campkin

Se også:

.

Shophouses 4 x 8 m Bangkok av Peter Nitsch Mer fotografering
på Dezeen
Mer arkitektur
på Dezeen
Les mer:
  • London