Arkitektur

Aerogenerator X av Grimshaw og Arup | Dezeen

Aerogenerator X av Grimshaw og Arup | Dezeen
Anonim

Aerogenerator X av Grimshaw og Arup

Londons arkitekter Grimshaw og ingeniører Arup har avduket denne designen for en vindmølle til havs.

Topp og ovenstående bilder er av Grimshaw

Kalt Aerogenerator X, designet for det britiske selskapet Wind Power ville produsere dobbelt så mye strøm og ha halvparten av vekten av selskapets nåværende design.

Over diagram er av Arup. Klikk for større bilde.

Mer grønn design »

Her er litt mer informasjon fra Wind Power Limited:

Det britiske selskapet Wind Power Limited har avduket den nye utførelsen av sitt innovative Aerogenerator-prosjekt visualisert av ledende internasjonale arkitekter Grimshaw. Aerogenerator X er det dobbelte av effekten og halvparten av vekten av Wind Powers originale Aerogenerator-design.

Aerogenerator X regnes som en av de eneste virkelige alternative løsningene som er tilgjengelige for å bidra til å levere Storbritannias offshore vindstrategi på en pålitelig og kostnadseffektiv måte. Den har ikke de samme vektbegrensningene som en vanlig vindturbin, og bladene har ikke vektindusert tretthet. Denne nye designen er halvparten av høyden til en ekvivalent horisontalakse turbin, og vekten er konsentrert ved bunnen av strukturen.

Aerogenerator X er avslutningen på en 18-måneders mulighetsstudie kalt NOVA-prosjektet utført av Cranfield University, QinetiQ, Strathclyde University, Sheffield University og Wind Power Limited støttet av konsulentingeniører og prosjektledere. NOVA-mulighetsprosjektet ble finansiert av Energy Technologies Institute, et offentlig privat partnerskap bestående av BP, Caterpillar, EDF, E.ON, Rolls-Royce, Shell, BP, EDF, EON, Caterpillar, Storbritannias regjering og Wind Power Limited.

Wind Power Limited er også glade for å kunngjøre at det er i ferd med å gå inn i et Memorandum of Understanding med Arup for å bidra til å fortsette prosjektutviklingen.

I en tale ved avdukingen av Aerogenerator X, John Roberts, energisjef i Arup, sa: 'Til tross for installasjonen av en rekke store vindturbiner offshore, er problemene med å øke kapitalkostnadene for dypere vann fortsatt ikke løst, som også spørsmålet om sikker drift i det marine miljøet. Det er en enorm mulighet for nye ideer til å gjøre en forskjell for den kommersielle levedyktigheten og driften av havvindkraft. Mer kostnadseffektive løsninger vil være avgjørende hvis vindkraft til havs skal gi det 'håpet på' bidraget til Storbritannias mål for reduksjon av klimagasser.

Professor Feargal Brennan, sjef for offshore, prosess- og energiteknikk ved Cranfield University, sa: 'Oppgradering av konvensjonell vindturbinteknologi på land for å overvinne kostnadsbarrierer har betydelige utfordringer, ikke minst vekten til bladene, som opplever en fullstendig reversert utmattelsessyklus på hver rotasjon. Når bladene snur, trekker vekten alltid nedover, noe som gir et skiftende belastning på strukturen, i en syklus som gjentas med hver rotasjon - opptil 20 ganger i minuttet.

'For å redusere tretthetsspenningen økes bladseksjonene og tykkelsene, noe som øker bladets egenvekt ytterligere. Disse problemene fortsetter gjennom enheten. Driv-togmonteringer må være stive nok til å understøtte de tyngre komponentene inne i nacellen på toppen av tårnet, ellers kan systemene bli feiljustert og støttestrukturen blir også utsatt for ekstremt store dynamiske skyvekrafter og bøyespenninger, som forsterkes betydelig med evt. økning i vanndybde. '

Theo Bird of Wind Power Limited sa: 'Offshore er det ideelle stedet for vindkraft, men er også et ekstremt tøft miljø. De amerikanske vindforskerne som jobbet med prosjekter med vertikal akse har alltid sett på teknologien som flott å jobbe med til sjøs fordi den kan være stor, tøff og lett administreres. Vi er ekstremt takknemlige for ETI som hadde en visjon om å hjelpe oss med å hente fra der USA slapp. Ved å tilrettelegge for prosjekter som vår fortsetter de arven etter stor ingeniørarbeid i Storbritannia. '

Neven Sidor, partner i Grimshaw, sa: 'Aerogenerator X er det beste innen innovativ prosjektering i Storbritannia, og fortsetter en strålende tradisjon. Grimshaw har stor respekt for denne ingeniørtradisjonen, og er glad for å hjelpe til med realiseringen. '

Se også:

.

Vinddam ved
Chetwood Associates
Nano Vent-Skin av
Agustin Otegu
Energy Roof Perugia av
Coop Himmelb (l) au